Femkamrater på idrotten

Vi har jobbat med femkamraterna en hel del på sista tiden. Nu börjar alla elever hänga med på tåget. Därför kunde vi idag jobba med femkamraterna också på idrotten. Det gjorde vi med hjälp av en lek som känns som en tävling med utan att någon förlorar. Då det blir lite hektiskt är det bra om barnen verkligen har fått träna ordentligt innan. Annars kan det bli lite för stressigt för att de ska kunna ta till sig kunskapen.

Skriv talen 0-5 på A5. Lägg ut talen i en linje mitt på golvet. Nu placerat vi två lag på vardera sida om siffrorna i varsitt led. De ska ha en bit att springa för att komma fram till talen. Vi slår en tärning med talen 0-5. Nu ska ett barn från varje led springa till rätt talkamrat på golvet. Den som kommer först fram får ta med sig den andra kompisen till sitt lag. Förr eller senare hamnar alla i samma lag och då har alla vunnit.

Stora tärningar på vilka man kan skriva med whiteboardpenna finns att köpa på ordinarie leverantörer av skolmaterial.

Lämna ett svar