Bakgrund

IMG_4059-1Hej!

Jag heter Maria Bengtsson Hurtig. Jag är specialpedagog, utvecklingsledare och förstelärare i Sorunda Rektorsområde, Nynäshamns kommun. Jag har arbetat i ca 20 år i skolans värld. Jag började min bana i högstadiet men utbildade mig sedermera för F-6. På den här sidan reflekterar jag kring observationer från skolans praktik för att sätta fokus på sådant som jag upplever viktigt för att elever ska lyckas med skolan,

Jag har skrivit vetenskapligt om framgångsfaktorer i samband med utmaningar i två omgångar:

I min uppsats från lärarutbildningen studerade jag orsakerna till framgången i matematik på en skola med stor andel flerspråkiga elever.  Jag  sammanfattade också mina slutsatser i en artikel på engelska. Länkarna till dessa publikationer kan du hitta här nedan.

Jag blev legitimerad specialpedagog 2019.  Under denna utbildning skrev jag tillsammans med Emilia Snell en fallstudie kring två bortvalda skolor som lyckats vända sin utveckling och deras framgångsfaktorer.  Här hade vi stort fokus på rektor och ledarskapets förmåga att skapa förutsättningar tillsammans med lärare för en positiv utveckling samt hur man organiserade stödinsatser.

I mars 2021 deltog jag i en konferens i samarbete med Friends kring trygghetsarbete i skolan. Här berättar jag om vår utveckling i Sorunda där vi har gått från kris till positiv utveckling.

Mitt konferensbidrag med något avklippt början pga av tekniska problem.

Hela konferensen kring arbete mot mobbing kan du finna här:

https://konferencija2021.bepatyciu.lt/

I september fick jag äran att delta i ett internationellt webinarium mot mobbning genom UNESCO. Ett viktigt arbete inom ramen för de Globala målen.

Lämna ett svar