Big Bang med saltmålning

Vi har jobbar med tema rymden ett tag och härom dagen såg vi en film om universums ursprung genom SLI (från 6 år). Det var en dokumentär om den stora smällen och livets ursprung – viktiga frågor. Men den var inte full av glada animerade gubbar eller humor vilket gjorde att den bjöd ett visst motstånd för våra 6-åringar. De tittade trots allt och insöp bilderna och de olika faserna i universums tillblivelse.

Sedan gjorde vi saltmålningar av smällen. Jag förklarade att det inte famns något rätt och fel i hur man målar explosionen. Att fyrverkerier också är explosioner. Och titta vilken variation i barnens uttryck! Jag tror att filmen hade stor inverkan på deras sätt att gestalta detta. Filmen visade nämligen många detaljer och förlopp med gaser som krockade och planeter och stjärnor som bildades osv. Den gav bra inspiration helt enkelt!

Lämna ett svar