Lärande lek – utmaning i leken

Hundrabrädan är en spännande utmaning.

Idag gick vi vidare i att utveckla våra rutiner vid skoldagens slut. Här har vi tidigare erbjudit barnen att leka fritt. Det uppskattar de. På senare tid har vi dock kännt att vi behöver ge dem nya utmaningar i det här momentet för att de ska utvecklas både kunskapsmässigt och socialt. Annars fastnar de med samma kamrater i samma rutiner dag efter dag och leken kan bli oinspirerad och rastlös.

Den försvunna diamanten är en klassiker.

För att hjälpa dem på traven i att prova nytt drar vi nu stickor med barnens namn och delar ut olika aktiviteter. Här lägger vi också in lite nytt material. När barnen jobbar/leker i grupper på det här viset får vi lärare mycket tid att assistera där det behövs och många barn får därmed tillfälle att prova på något nytt med bra stöd från en vuxen. Ett inspirerat lugn lägger sig och det är kul att vara lärare!

Med Lycko tränar vi begrepp

Vi syr i papperskort

3 comments for “Lärande lek – utmaning i leken

Lämna ett svar