Stubben och nubben – kom så spikar vi

Min kollega Johanna Holm är en ”bonnatös” från Sorunda. Vad menar jag med det? Jo, hon är uppväxt med fötterna i myllan och har alltid snickrat och fixat mycket med sin pappa hemma på ”gården”. Hon är också väldigt kreativ och handlingskraftig och håller alltid på och bygger något hemmavid.

Då vi pratade om hur vi kunde utveckla de kreativa möjligheterna för våra F-klassare kom hon med den goda idén att ta med sig några stubbar och spik till vår fritidsverksamhet. Hammare fick hon från föräldrar till barn i hennes klass. Gissa om några ville spika?

Så enkelt kan det vara att utveckla miljön ett snäpp för att gynna estetiska uttryck ock kroppen som ett redskap (Skolverket 2014). Detta material är dessutom lätt att packa in i förrådet och lätt att ta fram.

Litteratur

Skolverket, 2014, Förskoleklassen – uppdrag, innehåll och kvalitet, Frizes

Lämna ett svar