Designat av skolbarn

Min nya ring drog till sig blickar.

Härom dagen besökte jag Sunnerbyskolans julmarknad. Det var en fantastisk tillställning där lärare och elever bjöd in till en hejdundrande Julmarknad med något för alla smaker. Jag köpte en ring designad av ett skolbarn. Så läckert med ett geléhallon på lillfingret. Den väckte uppseende i Länna då jag åkte för att julhandla. Jag fick flera kommentarer om min ”häftiga” ring. Nu var det nog mest en kul grej för att barnen i Sorunda ville samla in pengar till Världsnaturfonden. Hallonet var ett äkta geléhallon och livslängden på detta delikata smycke därmed begränsad. Men det visar ändå möjligheterna med att jobba lite friare och ta ut svängarna. På så vis kan alla elever få spelrum för olika tankar och idéer samt utrymme att visa framfötterna. Jag måste erkänna att heller inte planerat att köpa något smycke men blev övertygad av en mycket engagerad och trevlig försäljare bland barnen. Så smittande och övertygande. Ännu en elev som fick tillfälle att visa dolda talanger.

Nydanande smyckesdesign.

Under marknaden fanns det utrymme för eleverna att ta olika roller. De kunde uppträda genom att sjunga, spela eller spela teater, de kunde agera försäljare eller värdar och dela ut program, de kunde agera lekledare på tivolit eller i pysselhörnan eller i teknikstudion eller i cafét. En varierad och flexibel verksamhet alltså som skapar utrymme för att många olika elever ska komma till sin rätt.

  • Här spelades en en mycket fin musikföreställning,
  • Här kunde man testa att göra radioprogram, titta i mikroskop eller bygga något tekniskt.
  • Här kunde man lyssna till blåsorkester (kulturskolan).
  • Här kunde man fika.
  • Här kunde man köpa konstverk och design som barnen gjort själva.
  • Här kunde man pyssla.
  • Här kunde man gå på hemmagjort tivoli..
Satsa på en siffra. Gratisspel på tivoli.

Vinterakvareller till salu.

Kasta boll på burkar.

Julkort till salu.

Sponsrade dörrprydnader.

Slöjdförsäljning.

Laborera mera!

Kika på teknik.
Spela in en pod.

Lämna ett svar