Äggrullning

Rulla ägg är en tradition med anor på Kyrkskolan i Sorunda vad jag förstår. Veckan innan påsk målar barnen varsitt hårdkokt ägg som de sedan använder i en tävling där man i tur och ordning ska rulla äggen på en bana och försöka krocka varandras. Den som krockar flest ägg vinner. Under veckan har barnen tävlat i klasserna.

Idag var det så dags för final då en elev från varje klass möttes i en slutgiltig uppgörelse på skolgården. Olidligt spännande och nästan att jämföra med en Uefa-cup final i fråga om upphetsning och ljudnivå. Alla elever i publiken och flera aktiva hejarklackar förde ett oerhört öronbedövande väsen och viftade med egenhändigt målade flaggor och banderoller för att hedra sina rullande klasskamrater. Jag kan bara ana den hedrande uppgiften att kvalificera sig i denna ärevördiga tävling och få tillfälle att representera sin klass och få en alldeles egen hejarklack! Slutligen korades en vinnare och erhöll i förstapris ett gigantiskt påskägg till klassen fullt av popcorn. Vad kan man mera önska!

Lämna ett svar