Siffror att klippa 

Idag har vi klippt och klistrat igen och ritat siffror med hjälp av mallar. Barnen var mäkta stolta över sina alster och vill gärna ta hem och visa. Det ska de få göra men först får verken sitta uppe några dagar. Det är enkelt att ”ställa ut”i de plastfickor som vi satt upp på väggen utanför klassrummet. På så vis är det lätt för barnen att visa sina föräldrar vad vi håller på med.

Vi arbetade som vanligt vid vår station för skapande i korridoren. Jag hade klippt mallar av siffrorna i kartong. Jag hade också klippt till lagom sora bitar av färgat papper så att barnen kunde hämta mall och papper själva på en hylla. Sax, lim och penna hade de med sig i sina namnmärkta korgar från klassrummet.

Barnen klarade detta bra, med undantag för att klippa hålen i en del siffror. Där fick jag hjälpa till. Och det blir förstås lite olika beroende på hur vana vi är att klippa. Men då blir det också mer personligt och levande. Vi övar på att klippa precis som vi övar på att räkna osv.  Vill man försäkra sig om att varje siffra hamnar på rätt håll får man ta fram mallar för detta så att barnen kan jämföra.

Lämna ett svar