Börja läsa

Jag har skrivit hur vi lär oss att läsa och räkna med hjälp av namnkort i samlingen här. Idag skulle barnen fråga kamraten vilken årstid de fyller år och sätta namnkortet på rätt ställe. Det var inte helt lätt trots att vi talat om årstiderna och födelsedagarna förut. Men repetition är ju all kunskaps moder.

Nu hade Helena skrivit de olika årstiderna på tavlan och vi som placerat kompisens kort fick sätta oss ned i samlingsringen och vänta. Nu satt vi där och tittade på tavlan och då var det plötsligt en pojke som titta på mig STORÖGT.

– Jag kan läsa sommar?! sa han med förvåning.

– Vad bra! sa jag. I sommar finns bokstäver som vi redan har lärt oss.

Vi har också skrivit ordet på iPad så om han ljudat sig till det eller känner igen det via ”helordsmetoden” är osäkert. Ett är säkert. Han har börjat lära sig läsa!

Det är kul att vara lärare!

Lämna ett svar