Utmana i sömnad

Jag har tidigare skrivit om hur vi sytt bokstäver i papperskort här och sytt hjärtan i papperskort till Alla hjärtans dag här. Nu har min kollega Helena lagt till ytterligare en progression i hantverket för att utmana dem som kommit igång med att sy. Nu syr vi hjärtan och stjärnor i filt som vi fyller med vadd. Mycket uppskattat och rogivande.

Och det är just det här med progressionen och utmaningen som är så viktig. Vi pratar ofta om den proximala zonen (Vygotskji) och ibland tenderar det att bli som en floskel. Men att få eleverna att anta utmaningar där de verkligen måste koncentrera sig för att lyckas. Förkovrade. Där de anstränger sig och upplever att de är stolta över sin ansträngning då de är klara. Det är där vi vill vara för att lärande ska komma till stånd..

Lämna ett svar