Besök av äldre barn inspirerar

Idag hade vi besök i förskoleklassen av en halv åk 2 som läste upp mattesagor för oss som de skrivit i bookcreator. De hade iPads med sig och visade bild och text genom att projicera på väggen. Våra elever svarade på frågorna som var mycket pedagogiska då det fanns bilder till som underlättar för F-klassen att räkna ut svaret. Mötet pågick en lagom lång stund i anslutning till vår morgonsamling. Barnen verkade tycka det var intressant och lagom svårt. En elev tyckte dock att det var tråkigt, sa hon till mig då vi gick ut på rast.

– Varför då? undrade jag.

– Vi får ju aldrig skriva mattesagor! var hennes kommentar.

Att jobba i Bookcreator med mattesagor är ett projekt som vår förstelärare i F-3 Cecilia Sachrisson driver med en specialpedagog från kommunen, Maud Hedbom.

Lämna ett svar