Workshop på ”Ute är inne”

I veckan arrangerade Utenavet och Nynäshamns Naturskola en konferens i utepedagogik här i Nynäshamn. Det var kul. Vi fick tillfälle att hålla workshop kring våra metoder och staden invaderades av människor från hela Norden med intresse för konceptet utepedagogik. Till vår workshop kom långväga gäster från Island och Finland. Men hit kom också kamrater från hela Sverige från Skåne till Norrland men men även Nynäshamn. Jättekul!!Efter inspirerande föredrag på Utsikten konferenscenter och lunch samlades vi i Svandammsparken för att starta vår workshop. Vi presenterade oss för varandra, vävde med material från naturen samt visade hur vi brukar jobba med att gestalta bokstäver i tema med naturmaterial samt koppla detta till matematik samt kunskap om djur. Efter Svandammsparkens ”kultiverade” natur tog vi oss till en lite vildare skogsmiljö dit vi brukar gå med barnen. Vi fikade på en höjd vid vattentornet och sedan lekte vi i skogen. Vi letade efter hemliga påsar och löste uppdrag kring mätning och taluppfattning. Slutligen tog vi oss ned till Svandammsskolan för ett besök på vårt uteklassrum Grönan samt en liten tur in i vårt klassrum där vi visade hur vi knyter ihop påsen mellan ute och inne. Vi försöker nämligen ta med oss naturen in likväl som vi försöker ta med oss skolan ut. Sammantaget var det en utvecklande och rolig erfarenhet att dela med sig av våra metoder. Och då jag stötte ihop med en av våra isländska deltagare efter banketten på kvällen blev jag varm i hjärtat. Hon var mycket nöjd och tyckte att vår workshop varit både inspirerande och lärorik. Det var roligt att höra.

Lämna ett svar