Robotar assisterar

Det talas om hur robotar kan ta över i framtiden, särskilt med koppling till den digitala utvecklingen och digitaliseringen i skolan. Ibland blir jag rädd och tycker det låter lite skrämmande. Kommer vi inte att behövas då? Men då jag jobbar med färdighetsträning av stora och små bokstäver i vår förskoleklass genom appen Bornholmslek och Bygga ord blir jag klar över att robotarna redan är här och assisterar för fullt. – Den sa att jag gjorde ett kanonjobb! berättade en liten pojke med uppsluppen förvåning då jag tittar till honom. Att få mycket positiv feedback på sina framgångar är väldigt bra för den som behöver öva lite extra. Som fröken kan jag nu låta flera barn jobba parallellt på olika nivå i de här programmet. Och när jag går runt i klassrummet hör jag mumlet av de digitala rösterna: Bra jobbat! – Jättebra arbete! osv.. Då förstår jag att framtiden redan är här då jag redan faktiskt har ”robotar” som assisterar med feedback i klassrummet. Och det är inget att vara rädd för utan bara bra det!

Lämna ett svar