Kroppen och hälsa med skelett och STL

Vi hade nyligen tema hälsa som jag skrivit om här. I samband med det har vi hunnit tala en del om kroppen och viktiga organ. Vi har också haft ett benbrott i klassen, då ett barn gjorde sig illa på en lekplats. Nu spinner vi vidare genom att förevisa skolans skelett som vi hämtat ned från No-avdelningen. Det väcker alltid mycket intresse och barnen blir alldeles ”prilliga” när vi tar fram det.

Jag brukar ställa mig bakom skelettet och hålla upp en av dess armar och prata på dialekt. På så vis får skelettet en röst och kan visa sig och kommunicera med barnen direkt. Det tycker de är väldigt kul. Sexåringar är väldigt inlevelsefulla och spelar glatt med i teatern. En gosse ropade i slutet av föreställningen anklagande och lite frågande :

– Men det är ju du som pratar!? Sedan skrev vi några ord om kroppen på iPad. Vi har ju inte lärt oss alla bokstäverna ännu så vissa behöver hjälp med att bokstavera orden på tavlan medan andra provar sig fram på eget bevåg.

Lämna ett svar