Poäng och protokoll med miljötänk

Min kollega Helena har gjort ett nytt lekmaterial för förskoleklassen. Det är tillverkat av avlagda chipskartonger (Pringles) som hon fått av barnens föräldrar. Helena har en förkärlek för att återanvända gamla saker. Något som känns både trevligt och nyttigt. I Lgr 11 finns det ju flera punkter som syftar på att vi ska ge eleverna en kunskap om vikten av en hållbar utveckling. Att återanvända gamla saker är ett konkret exempel på att tänka på miljön.

Rören har fått ny färg, en snygg kant och en poängsiffra påklistrad. Nu kan barnen skjuta prick med bordtennisbollar och räkna poäng på ett protokoll vid sidan av. Mycket behändigt. Här tränas räkning och skrivning samt bollkontroll i ett. Och dessutom samarbete och turtagning i leken. På grund av att vi använder lätta pingisbollar blir det heller inte en stökig lek. Vi har spelat den såväl inne på samlingsmattan med andra lekande grupper i färd med annat. Men en annan gång uppställt mer avskilt i korridoren.

Lämna ett svar