8-kamraterna utomhus

Som vanligt på måndagar har vi utepedagogik. Denna måndag hade snön smält och vi kunde lätt leta fram ekollon på marken för att använda som ”plockisar”. Därför passade vi på att jobba med talet 8 då vi skrivit 8:an i fredags. Efter att vi sjungit vår morgonsång och välkomnat alla fick barnen springa iväg och leta upp uppdraget som jag gömt i naturen. Sedan gick vi igendom övningen på vårt uteklassrum ”Grönan”. De fick jobba i grupper om 3 och skapa olika kombinationer/kamrater som tillsammans blir 8. Gruppen fick en vaxduk, penna och en bit kartong att skriva på. Ekollon fick de hitta på marken.  Sedan gick vi runt till alla och hjälpte till så att de kom igång. Jättekul tyckte vissa och alla grupper jobbade bra med detta. En lagom utmaning för måndag morgon kände jag.

Lämna ett svar