Ladda ner

Läskort att använda för läsutveckling och språkutveckling. På ena sidan är bara ordet , på andra sidan finns även en bild. För att träna ljudning och läsflyt bör de kopieras på ett tjockare papper . Korten kan användas för att träna att ljuda men även för att lära nya ord. Plasta gärna in så varar de längre.

De första läskorten innehåller substantiv med 2-3 bokstäver

Halloweenkorten innehåller substantiv med koppling till alla Helgons dag, Halloween och döden. Samtala gärna om:

religion (mumier, Jesus på korset)

populärkultur (Michael Jacksons zombier)

Litteratur (Spöket Laban, Dracula, Vampyrer)

Läskorten om jul och vinter innehåller substantiv som kan kopplas till väder, vinterlek och vintersport samt traditioner.

Läskorten om kroppen behandlar kroppens olika organ men även frågor kring tema hälsa. Både rörelse och sporter av olika slag men även kost och sömn tas upp.

Läskorten om rymden tar upp planeterna i solsystemet och deras kretslopp runt solen. Här finns också många andra spännande bergrepp med anknytning till rymden t.ex. kretslopp, rymdstation, svart hål och Big Bang

Christer Fuglesang representerar astronauter samt flera ting som han kan ha stött på under sina rymdfärder som astronaut t.ex. robotarm, rymdmat, toalett och rymdblöja.

I korten om vattnets kretslopp finner vi vattnets olika faser men även många olika begrepp kring moln, väder och naturen.

Här finne vi flera olika fiskar och djur i hav och sjö.

Korten innehåller också olika vattensporter.

I läskorten om påsken och våren finner vi olika vårteckan. Vårblommor, flyttfåglar och småfåglar, Insekter som återkommer och fåglarna som följer dem.

De tre abrahamitiska religionernas högtider som Påsk, Pesach och Ramadan dyker upp.

Här finns också några vanliga småfågler.