Geometri för delaktighet

Det är kulturvecka i Nynäshamn och för att uppmärksamma detta invigde vi idag ett gemensamt konstverk skapat av barnen i F-3 på Svandammsskolan. Var och en hade fått i uppgift att göra en geometrisk form med målad yta eller bara urklippt ur färgad kartong. De tillverkades i klassrummen och sedan monterade vi dem på den stora vita tavlan i elevhallen. Processen gick fort. Det tog bara några dagar från ide till handling. Och lite stressigt blev det. Men riktigt fint. Som en flod av färggranna former över väggen.

För oss i F-klassen blev det tillfälle att prata om både kulturveckan i Nynäshamn och om geometriska former. Och så fick vi tillfälle att känna oss som ett med alla andra klasser. Det var speciellt. Vi samlades i elevhallen för en kort men effektfull invigning av biträdande rektor som klippte band. Årskurs 1 sjöng en sång om geometriska former som de fått lära sig under sin tid i F-klass. Sedan sjöng vi alla den tillsammans så att rutorna skakade. Konst och musik- kultur har en alldeles särskild förmåga att ge oss en känsla av gemenskap och delaktighet. Jag syns och hörs – alltså finns jag.

Lämna ett svar