Fiska i skogen

Solen är här och då är vi mycket i skogen. Ofta har vi med oss skogskorgen med lite olika saker som kan skapa intresse bland barnen. Lite snöre kan göra susen. Med det kan man göra lina till fiskespön eller pilbågar.

Härom dagen var det några barn i åldrarna 3-6 som tidigare inte hade lekt så mycket tillsammans som började klättra upp i vår trädkoja. Jag frågade dem var de var? Om det var en båt eller en raket de färdades i. Först var de lite tveksamma men sedan kom barnen fram till att det var ett skepp. Ett sjörövarskepp närmare bestämt. Med den nya visionen tog leken fart och fler barn ville vara med.

Sedan frågade någon efter fiskespö och då jag hade lite snöre kvar i korgen sedan förra säsongen gick det bra. Barnen fick leta upp passande spön och fiskar och jag hjälpte dem att knyta. Då jag frågade vad de hade för fiskar hade de alla olika. Och de tänkte  efter. Det verkade vara viktigt att komma på något personligt. Det var allt från krabba, gädda och aborre till vithaj. blåval och rödspätta.

Alla barn får olika fiskar på kroken. allt ifrån vithaj och blåval till krabba, gädda, ,aborre och rödspätta.

Ingrid har fångat en krabba.

 

 

Kommentera