C som i Cypress – med verkligheten i sikte

Idag gick vi på promenad i det fina vårvädret för att hitta cypress till vårt arbete med bokstäver. Vi förlängde rasten och gick över gatan för att upptäcka ”Göstas trädgård” som ligger i Svandammsparken mitt emot skolan. Där fick vi skåda både cypresser och många andra träd och växter och prata lite om dem. Barnen hittade genast krokus och påskliljor på väg. Och så lyssnade vi på VÅRFÅGLARNA.. Underbart!

Jag har tidigare skrivit om verklighetens betydelse för att levandegöra kunskapen i undervisningen bl a här. Samtidigt ger vi barnen en glädje att upptäcka sin närmiljö, något som också är ett mål i Lgr 11. Och får vi dem att hitta och älska guldkornen runtomkring oss i vår natur är jag också säker på att de kommer att värna den i framtiden. Ett omsorg om natur och miljö som bygger på kärlek snarare än rädsla.

Lämna ett svar