Läsmiljö på fritids

Vi har en ny kollega på fritids Zeta med egna ambitioner och medhavda material för att piffa till vår miljö på flera sätt. Det är tydligt att hon har en plan och förstår att dela upp elever och aktivera dem i olika hörn och olika rum för att skapa ro och lek. Bland annat har hon fixar den här fantastiska lilla läshörnan för elever som har behov av att ta det lugnt på fritidstid. Genast fick hon en kö av högenergiska små pojkar som gärna ville sitta där och läsa under filt. Zeta är bra på ramar och ger tydliga sådana både skriftligt och muntligt så att alla vet vad som gäller.

Skyltar som instruerar och ger ramar

Zeta är inte med i lärarnas kollegiala processer kring läslyftet men det är tydligt att hon gått utbildningen förut och bär med sig kunskaper. Skyltar skriver hon gärna. Både Vilarummet och Öppen scen får egna skyltar och eleverna kan skriva upp sig på lista. Skyltar är ett utmärkt sätt att locka till läsning i tidiga år.

Anmälan lockar flera att läsa

Lämna ett svar