Känslor ger karaktär

I förskoleklassen har eleverna fått jobba med känslor på fritids.

Vi har haft tema om känslor i årskurs 2 på Kyrkskolan och det arbetet har nu inspirerat vår fritidspedagog Ille Kull att jobba vidare med känslor även på förskoleklassens fritidshem. Se vilka fantastiska porträtt det blev! Håret har de blåst med sugrör och de asymmetriska formerna och färgblandningarna ger porträtten en mycket konstnärlig känsla.

Någon har sagt att ”djävulen bor i detaljerna”. Med det menas att det är detaljerna som gör hela skillnaden. Här kan vi ana att eleverna fått lära sig lite om hur ansiktets olika delar kan skifta i utseende vid olika känslolägen. Men detaljer skapas också i den oregerliga processen när man blåser med sugrör på vattenfärg. Här kommer det in en mer slumpmässig variation i bildskapandet med fler individuella variationer som kan fascinera både skapare och betraktare.

Lämna ett svar