Hemlig burk för hemliga brev

Jag har tidigare skrivit om hur vi jobbar med den hemliga burken för att träna att uppskatta, räkna och skriva här. Nu har vi inrättat en hemlig låda också. Detta med hemligheter är ju mäkta populärt. Till den hemliga lådan får man skriva ord som innehåller veckans bokstav. Förra veckan var det L och den här veckan är det R. På tavlan sitter bokstaven som vi gjort i samband med vår utedag på måndagar. I slutet på veckan öppnar vi lådan och går igenom orden. Barnen skriver ord när de får tid och lust under veckan. Idag var det någon som kommit på några ord och undrade om det gick bra att skriva på fritidstid. Och det får man förstås gärna göra. När eleverna tänker på lärandet även under sin fria tid, då känner man sig alldeles särskilt glad och nöjd att vara lärare.

Lämna ett svar