Böcker vi gillar

En morgon då vi skulle gå in i samlingen frågade jag barnen om deras favoritbok. Så gjorde vi ett diagram som vi så ofta gör med vara namnlappar kring olika frågor. Nu fick jag väldigt många olika svar. Allt ifrån böcker om hundar, monster eller fotboll till Astrid Lindgren och Jakten på Jack eller Pricken som vi läst i skolan. Att synliggöra böcker och tala om dem tänker vi ska gynna barns litteracitet och intresse för läsning. Passade också på att ge barnen beröm för att de hade egna idéer som de stod för. Att synliggöra olikheter är ett sätt att gynna inkludering. Tänk vad mycket böcker det finns! Om alla möjliga och omöjliga ämnen. Av en elev med lärarmamma fick vi också en mall för att rita oss själva då vi läser (färglägga och klippa). Det passade ju alldeles utmärkt.

Lämna ett svar