Tranor i tidningen och kreativa djur

Idag läste vi en liten artikel i Nynäshamnsposten för barnen i samlingen och pratade lite om flyttfåglar och hur de kan navigera. Texten handlade om tranor som börjat anlända till vår lokala fågelsjö. Så spinner vi vidare på vårt tema om våren och vattnets kretslopp som jag skrivit om här. Samtidigt bekantar vi oss med den lokala pressen och vi LÄSER och visar nyttan med det. Härom dagen var det en pojke som visade en sten i samlingen som liknade en yxa. Därför tittade vi idag också lite på en flintasten och en 3000 år gammal spjutspets som upphittats vi samma fågelsjö. En sjö som vi ska besöka med barnen senare i vår för att upptäcka vår närmiljö (Lgr 11). Vi tänker att vi måste visa barnen våra guldkorn i kommunen så att de får njuta av dem och lär sig värna dem. Sedan tog vi oss iväg för att titta på mimteater. Riksteatern spelade ”Faunan och jag” om djur. I den fick vi skärskåda djurens rörelsemönster med humor och musik som uppskattades av barnen. Men föreställningen tog också upp att vi människor också är djur. Och då vi väntade utanför i vårsolen var det påtagligt vilket särdeles kreativt djur människan är. På den uttjänta tennisbanan utvecklades plötsligt en ny sport i solskenet då en skock barn började jaga en isbit tillsammans. Är det inte sinnebilden av mänskligt liv? – kreativitet och samarbete för gemenskap.

1 comment for “Tranor i tidningen och kreativa djur

Lämna ett svar