Lena stenar – plocka och lära bokstäver

Vi är i en fas med F-klassen där alla barn är djupt inbegripna i att lära sig bokstavsljud och att känna igen bokstäverna. Några enstaka barn läser redan men de flesta håller på att lära sig de olika bokstäverna, dessa magiska tecken som uppfunnits av människor.  Då barnen idag fick bekanta sig med Helenas lena stenar, ville de gärna plocka med dem, lägga dem i alfabetisk ordning och repetera och lära sig dem. Säkert kommer de att hitta på egna övningar att göra med dem…

Stenarna har min kollega Helena samlat utmed stränderna här i Nynäshamn där inlandsisen lämnat många mjuka klippor efter sig och även en del välslipad småsten på sina ställen. Det är något alldeles särskilt tilltalande med naturmaterial. Här råder en oändlig variation och ändå ordning precis som man kan önska med bra pedagogik.

Lämna ett svar