Växter med sång och bild

imageJag har bytt arbetsplats och jobbar numera på Svandammsskolan i Nynäshamn. I min nya tjänst får jag tillfälle att komma in i och hälsa på hos olika pedagoger. Det är verkligen mycket roligt och inspirerande. På Svandammsskolan finns det många duktiga pedagoger och en som verkligen jobbar med kulturpedagogiska förtecken är Kristina Skafvenstedt. Hennes lektioner är fulla av musik som hon skriver själv. Hon har ett språkutvecklande arbetssätt och talar mycket om vad olika ord betyder. Barnen får också använda rikliga mängder estetiska arbetssätt för att lära.

Så här på höstkanten tog hon in höstblommor i klassrummet i sin årskurs ett. Barnen sjöng om blommorna, ritade av dem och fick också skriva deras namn på teckningarna. Gissa om de sedan kunde arterna då de gick ut på promenad?

imageimageimage

Lämna ett svar