Alla hjärtan på Svanis

Idag har vi firat Alla hjärtans dag på ”Svanis”. Det gör vi med sång och musik alla i F-3 tillsammans. Vår ”Kulturgeneral” Kristina Skafvenstedt var förstås på plats och ledde sången. Vi sjöng hennes egen låt Alla hjärtans dag. Men också Äppelmelodin av Lollo Asplund, Du är min bästa kompis ur Sångskatten och Evert Taubes Änglamark för vår kärlek till naturen och jorden. Barnen hade fått träna innan och sjöng så fint. Kristina hade förstås både text och bildstöd till sången, kompade på gitarr och satte in firandet i ett sammanhang för barnens förståelse. Hon pratade både om historiska rötter och mer nutida dilemman kring Valentines day.

Eleverna uppskattar mycket att få fira traditioner tillsammans. Det är festligt tycker de och alldeles särskilt roligt att träffa faddrar. Vi odlar deras relation till faddrarna för att stärka en känsla av delaktighet och inkludering för alla.

En annan detalj i firandet som vi fick se idag var den nya ”installationen” på väggen i elevhallen som ettornas fröknar gjort. Av de hjärtan som vi skrivit kärleksfulla budskap på i förra veckan hade de nu skrivit en egen text tillsammans. Det blev vackert då årskurserna använt olika färger/nyanser som nu blandades – lite som ett skimmer. Och uppgiften var en lagom utmaning i förskoleklassen. Barnen fick rita och klippa ut ett hjärta samt skriva något kärleksfullt. Något barn kom med det fina budskapet: Ska vi leka?

Lämna ett svar