Sångsamling med parallellen

Idag hade vi sångsamling med vår parallellklass. Det är festligt att träffas för att sjunga tillsammans. Ibland blir det till och med lite rörelser och dans. Vi brukar förbereda två låtar var som vi sedan sjunger för varandra och tränar på tillsammans. För att underlätta använder vi ofta bildstöd antingen på tavlan eller via skärm. På så vis är det lätt för alla att följa med och särskilt barn med svenska som andraspråk gynnas av sådant stöd. Idag tränade vi låtar om vänskap, en sång om djur på engelska, Planetvisan (då vi jobbar med tema rymden) och Var bor du lilla råtta? På vår skola har vi många fina låtar som skrivits av vår kollega Kristina Skafvenstedt. Men vi tar också låtar från sångböcker som Musikkatten eller från ”nätet”. Förr i världen var det ett krav i den gamla folkskolan att läraren skulle kunna spela och sjunga. Jag kan förstå varför då sång och musik är ett underskattat medel att lära sig både språk och färdigheter. Som tur är kan vi fuska med hjälp av den moderna tekniken!

Lämna ett svar