Musikteater för folkbildning

 

Sommaren 2011 uppfördes en nyskriven musikteater om Christopher Polhem i Sorunda, Nynäshamn. Pjäsen blev mycket uppskattad och drog stora publikskaror till den prästgårdspark i vilken Polhem en gång själv strövat. Dramat utspelar sig i Sverige efter det 30-åriga kriget då en ung Christopher Polhammar kämpar med latinstudierför att kunna ta sig universitetet i Uppsala. Som föräldrarlös och andra generationens invandrare stöter han på många svårigheter innan hans dröm går i uppfyllelse.

Att förmedla kunskap genom litteratur och teater är inget nytt men alltid lika glädjande då publikens känslor och intresse väcks till liv. Nyskrivet manus av Ylva Eggehorn med musik av per Rosenius. På teaterns hemsida finns också många intressanta länkar för den som är intresserad ab att göra temaarbete kring Polhem och den tid han levde i.

För mer info gå till http://polhemshuvudvaerk.blogspot.com/

Post navigation

Lämna ett svar