Rulla ägg och sticka ut

Måla med nagellack ger fin yta.

Idag var det årlig äggrullningsfinal på Kyrkskolan. Ett evenemang som minner om svunna tider och samtidigt sticker ut i nutiden som något mycket annorlunda. Det handlar om något så handfast som att krocka ägg mot varandra på en bana på skolgården. Mycket precision och 7 % tur. Det börjar med att alla barn tar med sig varsitt hårdkokt ägg till skolan.

Sedan får de måla dem och därefter ska de rulla äggen på en bana mot varandra och den som krockar flest ägg kvalificerar sig till finalen. I veckan har klasserna tävlat var för sig enligt ett schema. Idag var det final och varje klass ställer då upp med en finalist.

Olika ägg tävlar mot varandra.

Inför finalen tillverkar klasserna dessutom skyltar för att stötta och peppa sin representant. Dessa tar man med sig ut på gården för att vifta med under tävlingen. Det är en väldigt högljudd tillställning där barnen hejar så man tror att öronen ska falla av av oljudet.

Färggranna skyltar peppar kamrater.

Efter en god stunds krockande och räknande korades en vinnare av fröken Marianne. Det var Marcus i 3a som tog hem förstapriset och fick ta emot ovationer och ett gigantiskt påskägg fyllt med popcorn att dela med sin klass. En härlig solig äggrullningsfinal blev det idag i Sorunda trots Covid 19 och 8 sekundmeter i vindbyarna.

Lämna ett svar