Konst i skogen

Idag var vi i skogen som vanligt på måndag förmiddag. Vi gjorde lite olika övningar kring udda och jämna tal bland annat som jag skrivit om här. Efter uppdraget var det fri lek, vilket barnen uppskattar. Några barn plockade blåbär, vissa lekte i en koja, andra lekte med stenar och svampar.

Jag passade på att leta upp en stor klyka ca 30 cm i vardera ”ben”. På den trädde jag sedan upp en varp av gammalt garn. Det gjorde jag genom att linda garnet fram och tillbaka över klykan. Då varpen var klar var det bara att börja väva. Jag stack in lite olika blad, blommor, mossa och ljung.

Flera barn blev mycket intresserade och vill hjälpa till att väva. De hämtade bark, ormbunkar, rönnbär och gula löv. Så vävde vi ett konstverk i höstfärger. Visst blev det fint! Prova du också!

Idén kommer från en bok utgiven av Nynäshamns naturskola. Länk till dem hittar du här.

Lämna ett svar