Teater med paddor och pennor

Härom veckan var vi på teater. Adde och främlingen spelas på Ormteatern i Haninge. En fabel om flyktingfrågan skulle man kunna säga. En liten skogsmus träffar en guldhamster på flykt och de blir vänner. Skogsmusen Adde ifrågasätter de vuxna djuren som inte vill hjälpa de djur som flyr från grannskogens skogsbrand. Adde lyckas påverka de vuxna.Det var en fin dag med mycket snö och både vi och barnen uppskattade mycket att komma iväg. Utflykt är härligt och spännande. Vi lär oss om vår närmiljö och allt möjligt i processen. Men teater är också toppen och pjäsen gick hem hos barnen som fick vara aktiva och prata med Adde skogsmus om olika saker i pjäsen. Då vi skulle skriva på I-pad tog vi intryck från teatern. Barnen hjälps åt och skriver parvis och sedan skriver vi ut en kopia till var och en som de får illustrera. Sedan, på fredagen, då vi skulle reflektera över veckan, kom det mer intryck från teatern. Nu skrev barnen med penna istället. 

Lämna ett svar